Pepparkakspaj med kanel- och chokladfyllning
här kommer receptet om någon annan vill testa;)
Färdigt på: 4 tim 20 min
Ingredienser
Pajskal
250 g pepparkakor
4 msk smör, smält
1 st ägg
0.5 tsk salt
Fyllning
200 g mörk choklad
1 msk kanel, mald
1 dl grädde
3 st äggulor
1 msk smör
1 krm salt
Till servering
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
Physalis eller färska fikon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Pajskal
Krossa pepparkakorna i matberedare.
3. Blanda ner det smälta smöret, ägg och salt och arbeta samman till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
6. Fyllning
Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädde och smör.
7. Tillsätt kanel, salt och äggulor och rör till en slät smet.
8. Häll blandningen i pajskalet.
9. Låt stå kallt i kylen i 3 timmar.
10. Vispa samman grädde och crème fraiche och servera till pajen, som är godast rumstempererad. Toppa eventuellt pajen med physalis eller färska fikon.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Pajskal
Krossa pepparkakorna i matberedare.
3. Blanda ner det smälta smöret, ägg och salt och arbeta samman till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
6. Fyllning
Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädde och smör.
7. Tillsätt kanel, salt och äggulor och rör till en slät smet.
8. Häll blandningen i pajskalet.
9. Låt stå kallt i kylen i 3 timmar.
10. Vispa samman grädde och crème fraiche och servera till pajen, som är godast rumstempererad. Toppa eventuellt pajen med physalis eller färska fikon. lycka till!!
jag designar jätte gärna, men först & främst kan jag meddela att den inte kommer bli snyggare än din redan är! :D
http://iisssabelle.blogg.se/category/design.html
låter mys :D
ja, jag skulle ju kunna försöka.
Maila om allt så tar jag tag i det när jag får tid! :)
KRAMAR
ville bara önska GOD JUL! :)